Direct access to content

La Tutela participa al Taller d’Experts en Transformació Digital de l’Acció Social

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, m4Social i la Fundación Telefónica han organitzat el Taller d’Experts “Transformación Digital de la Acción Social – Sumando enfoques para el impulso” a la seu de Fundesplai, al Prat de Llobregat.

L’objectiu del Taller era debatre sobre les necessitats de les entitats del tercer sector a l’hora d’afrontar la transformació digital, compartir les inquietuds davant dels canvis, identificar els reptes que cal afrontar per seguir atenent a les persones i generar debat sobre les línies d’acció a emprendre. Les conclusions es recolliran al Libro Blanco de la Transformación Digital del Tercer Sector.

Segons els informes realitzats per la Fundación Botín/ISDI Foundation, PwC/ESADE, i la Taula d’Entitats del Tercer Sector de Catalunya, només un 20% de les entitats socials han pogut avançar cap a la transformació digital, i només un 8% tenen un pla avançat per tal d’aprofitar el Data generat per les seves operacions.

Aquest fet posa en evidència la necessitat de treballar en una direcció estratègica per tal d’orientar la missió social a l’era digital, no només per no deixar de banda les entitats del sector social i per extensió, a les persones beneficiàries, sinó també per tal d’aprofitar les oportunitats de millora que es presenten pel que fa a l’impacte i l’eficiència de les accions.

A la jornada de treball hi han assistit més d’una trentena de persones d’unes 25 entitats socials i s’ha posat focus en tres eixos: potenciar el recolzament i la participació de la base social de les entitats socials (voluntaris, socis i donants), enfortir la capacitat i la creativitat de l’equip de l’organització, i optimitzar els processos per accelerar l’acció social.

En base a aquests, durant la primera sessió de la jornada s’ha treballat en grups per tal d’identificar els reptes, les oportunitats i les palanques de canvi. Durant la segona part del taller, en sessió plenària, s’han compartit experiències, necessitats i propostes d’accions col·laboratives.

Des de La Tutela hem assistit al Taller amb la presència d’Elisenda Copons, directora de l’àrea d’organització i d’Íngrid Campdelacreu, coordinadora TIC. Ambdues han posat èmfasi en la necessitat de trobar sinergies per tal d’optimitzar recursos en el procés d’acceleració digital de les entitats socials.